Lunch på Sångbergs

Måndag till fredag 11.30–14:00 serverar vi lunch i restaurangen. Dagens lunch varierar från dag till dag och kompletteras alltid med två andra rätter som vi kallar för veckans alternativ samt veckans vegetariska. Lunchtid serverar vi också våra alltid på Sångbergs rätter som är en del av bistromenyn. Menyn för veckans lunch samt våra alltid på Sångbergs rätter hittar du nedan. 

Sångbergs lunch kostar 125 kr. Salladsbuffé, måltidsdryck, kaffe & kaka ingår.

Ät en god lunch hos oss på Centralen i Tranemo!

Måndag 13/5
Stekt kassler med champinjonsås och ris

Tisdag 14/5
Pannbiff med lök serveras med skysås och kokt potatis

Onsdag 15/5
Kokt kolja i vitvin, tomat, kapris toppas med rostat panko smaksatt med persilja och citron serveras med rostad potatis

Torsdag 16/5
Pyttipanna serveras med stekt ägg och rödbetor

Fredag 17/5
Pesto & parmesan bakad kyckling serveras med rostad potatis och rostad paprikacreme

Veckans alternativ Pasta med köttbullar i tomatsås

Veckans vegetariska Sparrissoppa serveras med foccacia och ramslöksolja

Lunchmeny v.20


Penne-Ragu 195:-
Ragu på högrev, pennepasta och riven parmesan

Skidåkarknödel 195:-
Bacon & semmelknödel i buljong, persilja och riven ost

Caesarsallad 150:-
Romansallad, kycklinglår, säteriets bacon, caesardressing, krutonger och parmesan

Kockuslingens smashburgare 225:-
100g smash från Limmareds Säteri, bröd från Sibbarps Gårdsbageri, bacon & lökmarmelad, cheddar från Väddö, majo med saltgurka, sallad, tomat och pommes. Vegetariskt alternativ med Eldost från Herrydets Gårdsmejeri.

Sångbergs restaurang
Sångbergs medarbetare

Närproducerad mat lagad från grunden

Vi lagar all vår mat från grunden och försöker i den mån det går att anpassa lunchmenyn efter säsong. Lunchen är vanligtvis inspirerad av svensk husmanskost men har även inslag av andra matkulturer. Kött tar vi i den utsträckning det går från vår gårdsbutik där köttet kommer från gårdens egna djur samt från en granngård. Vi samarbetar också med många andra lokala gårdar i Sjuhärad för att kunna använda mycket närproducerade råvaror i vår mat.

Vi har alternativ för de flesta allergier och specialkoster, meddela oss så tar vi fram ett alternativ. En stor del av de mejeriprodukter vi använder i restaurangen är laktosfria och många rätter görs också utan gluten.

Allergier